September 15, 2005

Tankerekke

Etter én dag på jobb i hjemmesykepleien har jeg lært utrolig mye. For det første har jeg lært om meg selv at jeg er mye mer komfortabel med spesielle situasjoner enn jeg hadde trodd. Det er mennesker jeg besøker, som er akkurat som deg og meg, men som ikke greier alt selv. Enten det er primære behov eller medisinske. Menneskene jeg har møtt idag har vært med på å få meg til å føle meg velkommen i deres hjem, og takknemmelige for den jobben vi gjør. Uansett hvor ydmykende den måtte være.

Jeg har også lært hvor utrolig mange hjem som finnes der ute. Dagen har fått meg til å tenke. Det er mennesker der ute, som vi aldri har sett, som har det vondt fysisk og psykisk. Mennesker som har møtt motstand de omtrent ikke visste fantes, og som i alle fall ikke skulle ramme dem. Enten du er 29, 50 eller 80 år så er det tøft å blotte seg med sine problemer for fremmede. Jeg beundrer dem - og jeg føler at jobben jeg har fått, som så mange har, er en viktig jobb. Den betyr noe.

En annen ting som har slått meg, er at det hadde vært utrolig interessant å være med mange forskjellige yrkesgrupper en dag på jobb. Det er veldig fascinerende å oppdage sider ved nye yrker, som du aldri hadde skjønt hvis du ikke var der...

2 comments:

Ritaspensamiento said...

Agnetha, Agnetha jeg er så enig med deg, nå er klokken alt for mye og jeg er litt for beruset til å gå på forelesning klokken 0830 i morgen tidlig :) savner deg klem fra meg!

Anonymous said...

Du overrasker både deg selv og andre med hva du takler.