September 19, 2005

Pottis - min beste venn og verste fiende
Jeg tenker ofte på potetgull. Det sies at menn tenker ofte på én ting... jeg tenker ofte på mange små sprø, salte, eller krydrede flak av poteter, stekt i herdet vegetabilsk olje, eller i palme/peanøttolje. Det er svært sjelden at jeg ikke har lyst på potetgull. Hadde jeg vært tjukk i hue så hadde jeg spist det til kvelds, SÅ godt liker jeg det, og det er ikke jug.

Jeg vet en del om potetgull, men ikke nok. Det jeg vet er at vanlig Maarud-potetgull er mer usunt enn sørlandschips og liknende mer sprø typer. Dette pga av den oljen pottisen er stekt i. Dette har mamma lært meg, min kompanjong i dette hysteriet rundt poteter stekt i olje. Mamma og jeg har bestemt oss for at det KUN skal spises potetgull i helgene. Det hender at vi ikke klarer å styre oss i ukedagene, men da blir det i alle fall bare den litt sunnere typen.

Altså, jeg har lest på forskning.no at det er et stoff i potetgull som heter akrylamid. Dette stoffet var lenge stemplet som et kreftfremkallende stoff, men det viser seg at dette ikke er faktum. Det viser seg nemlig at det er stikk motsatt, stoffet reduserer sjansen for kreft...allikevel kan vi neppe hoppe i taket over at pottis er sunt og godt for kroppen, men jeg klamrer meg til denne nyheten for alt den er verdt! Noe jeg alltid har lurt på, men aldri rotet meg til å finne ut av, er hva posen utenpå herligheten er laget av. Det min venn, er rett og slett plast. Det visste du kanskje, men jeg har lært noe nytt.

Å guri, så har jeg finni et diskusjonsforum som omhandler pottis!! På caprinoforums.no!
Etter å ha lest litt der så fant jeg ut at en ekte potetgull-elsker holder seg til det han/hun kjenner fra før, og er redd for å prøve nye smaker. Jeg krysser av på delvis/litt enig der må jeg innrømme..

Det er ingenting som kan slå Maaruds Classic salt hvis jeg må si hvilket potetgull som er aller best, og som aldri skuffer. Det er det ultimate potetgullet rett og slett. Her er min topp 5 liste:

1. Maarud Claasic

2. Sørlandschips paprika og persille

3. Kims salt og pepper

4. Maarud Sourcream & onion

5. Sørlandschips salt

Som avsluttende ord må jeg bare få si at verken sombreros, gullfisker eller french fries stiller i den samme klassen som pottis eller under betegnelsen potetgull, superchips går under tviiil. Så hvis du forteller meg at du har med potetgull og drar fram baconcrisp, vil du se ei som blir mektig skuffa. I say this only once! Kall det SNACKS, da, kjære godtfolk!

11 comments:

marianne said...

Oj, du e hardare angrepet enn ej trudde... Visste jo at du e gla i pottis liksom, men et FORUM?? :D

Kan bli interessant å tråle butikka rundt om i verden sammen med dej på jakt ette pottis!;)

Agnetha said...

Hehehe.. formumet er jeg ikke med i selv, da..enda. I alle fall:)

Det blir nok mye salt salt salt..;) jippi! Og så er det jo så billig utenlands! Men der har de barbecue og DET er crap, det!

Anonymous said...

du skulle vært lagt inn...

Anonymous said...

said

Agnetha said...

Lagt inn hvor? Nå må folk tørre å si hvem de er asså! :)

Anonymous said...

Ja, dette var bloggen sin det! Jeg synes vi er blitt flinke. Torsdag er vel også helg? Hvilken skade gjør potetgull, lurer jeg på. For meg virker det kun inn på hjernens gledessenter! Men, det er forunderlig å være hektet på noe så enkelt. Det kan ikke forklares på en fornuftig måte. Så det lar jeg være.

Anonymous said...

på sykiatrisk avd...

Anonymous said...

Randi du er ikke så anonym! ha ha ha

Anonymous said...

pdama=potatochipsanonymes

Agnetha said...

det var ikke mamma..faktisk

Agnetha said...

Jeg har lyst på pottis nå, jeg...ahh, sweet pottis..