December 25, 2005

Reisetips fra Lonely Planet

Så var julaften forbi og vi roer det hele enda mer ned med 1. juledag. Herlig vær er det også idag. Strålende sol og litt hvitt på bakken. Vintersola har liksom en egen glød! Selv om det er kaldt så varmer den sola, bare ved å se gyllen ut. I går var det altså julaften, og med noen barn i vårt selskap her på 13 stykker følger det med en del bråk, men også..en del gaver. Jeg syns nesten det var ille hvor mye som lå under treet. Jeg måtte bare klamre meg til tanken om at Leger uten grenser har mottatt 250.000 kroner i støtte nå før jul. Det er på vei til å snu ikke sant? Vi må gi mer penger til veldedighet synes jeg..hvis det uansett skal brukes så mye penger på gaver allikevel. Jeg synes ikke det gjør noe å gi hverandre en gave, en oppmerksomhet, men det er det å holde det innenfor rimelighetens grenser på en måte. Dessuten kunne jeg faktisk ikke fått meg til å kjøpe en leke til en unge, som bare var laget av plastikk og papp, uten noen hensikt. Jeg synes man skal gi noe som kan brukes til noe annet enn å kaste rundt på. Noe nyttig, noe kreativt! Selv var jeg helt overveldet over hvor fine gaver jeg fikk i går. Jeg hadde ikke ønsket meg noe særlig i grunn..utenom litt penger og en hengelås med kode på, ja og en cd. Allikevel fikk jeg mer enn det. Jeg fikk noen reiseting som vekket en liten flamme i meg, merka jeg. F.eks 80 US$ i cash! Gjett om jeg personlig skal bruke dem i L.A, da..!! Utrolig bra saker! Så fikk jeg denne hengelåsen, da, dessuten også et innafor-t-skjorten-penge-og pass-belte..som er unnværlig! Fra min venninne Linda, som akkurat har kommet hjem fra New Zealand og litt rundreising ellers, fikk jeg en bok som heter "Travellers Tips - for travellers by travellers". Lita hendig bok med mer enn 250 reisetips fra folk som sjøl har reist. Kapittelene er som f.eks disse:

1. Itchy Feet
2. On the Road
3. Money Matters
4. Food
5. Watch out!
6. Health
7.Keeping in touch
8. Coming home
9. Never thougt of that

Her er det altså tilsammen 20 kapitler. Jeg skriver noen av de tipsene jeg bet meg spesielt merke i etter litt skumlesing fram og tilbake... Fra kapittelet "Coming home":

Don't be surprised if your travel stories are greeted with at best indifference and at worst boredom and jealousy by your pals (...)
Jeg regner med dere skjønte hva jeg mente med den, ingen videre kommentar, bortsett fra at tanken HAR slått meg...Fra kap. "Keeping in touch":

Making your own website can be a better way to keep people up to speed with what you're doing than sending heaps of emails.
Ingen kommentar der. Fra "Staying safe":

If travelling to a city you've never been before (vi har aldri vært noen av stedene vi skal) , try to avoid arriving at night (noe vi skal opptil flere ganger..jadda).

Så noen korte her:
Try the food, even if it still has teeth. (kresne meg vil få en del utfordringer, jeg er KLAR!)

A wedding ring is the best way to avoid unwanted amorous attention...(what do you say Marianne, will you marry me?)

Take half as much stuff and twice the money. (kommer langt med en truse eller to og penger)

Always, always, always keep toilet paper with you. (det er notert)


I dag er det 78 dager til avreise, og jeg kjenner allerede en fortsatt voksende, kriblende og spenningsfylt følelse i magen.

Til slutt må jeg nevne en gave jeg fikk i går, som var litt ekstra fin og historisk. Nordahl Griegs samlede dikt og på den første tomme, gulnede siden i boken stod det med finurlig gammel løkkeskrift

"Til Ebba julaften 1948
Martin"

Og rett under, skrevet akkurat likt, men med blokkbokstaver

"TIL AGNETHA JULAFTEN 2005
HENRIK"

Artig. Morsomt. Noe av betydning! Lurer på hvems navn som skal stå neste gang.

3 comments:

marianne said...

Den boka va skikkelig genial! Ej syns virkelig vi skal invistere i et par glatte gullringa frå Kappahl...:) Syns det hørtes ut som en riktig so god ide.

Søt gave frå Henrik da...

Agnetha said...

Ja, Henrik kan gaver asså...:) det kan han. Jeg tror kanskje det blir en aldrii så liten gullring, ja..!!

NorObiwan80 said...

En reisetips fra den største turistguide i universet:
"Haikerns guide til galaksen"

Vit alltid hvor du har ditt håndkle...