December 6, 2005

When you wish upon a star

Nå som jula er i anmars merker jeg trangen til å være del av en tradisjon. Trangen til å bety noe i forhold til andre og noe mennesker har til felles. For de fleste (men selvsagt ikke alle) er jula en felles greie. En felles tradisjon, knyttet til religion og faste gjøremål osv. Når jula kommer går tørrpraten lettere. Det er alltid noe å snakke med folk om...


http://christmas.drawingart.net/Christmas_Village.jpg

"Jasså, har du bakt de sju slaga eller?", "Hvor skal du feire jul i år?", "Ja, vi får vel håpe det kommer no snø te jul!", "Nei, jeg syns dem pynter byen litt for tidlig, det blir lissom tidligere og tidligere", "Blir det sprø svor på ribba skal tro? Hva er dine triks?", "Lurer på om det blir for mye futt i ølen i år, jeg...", "Harde eller myke pakker i år?!"

I could go on forever. Jula er SMEKKfull av tradisjoner. Det er vel ingen annen høytid som kan måle seg med jula der. Musikken, luktene, stemningen, maten...Jeg skal vedde på du som sitter og leser fikk julestemning nå. I den grad voksne kan få julestemning. Jeg tviholder på den barnlige lyst og greier..men den svinner hen. I enkelte stunder jeg kjenner den enda, når jeg setter kontakten i på juletreet om morgenen for eksempel.

Førjulsstria er travel for mange, men glem ikke å sette deg ned innimellom og bare nyt, det er en tid for glede vet dere. Jeg anbefaler alle som foreløpig ikke har rota ræva si inn på mariannes blogg, til å gjøre det nå. Der kan dere lese hennes julekalender, som til nå har vært noget tradisjonsrettet, for ikke å snakke om veldig koselig og julete. Kan jeg ta copyright på det? Julete? Ja, jøss. Kan Paris Hilton ta copyright på "that's hot", så..

Fra og med nå til klokkene ringer på julaften ettermiddag, er det bare å ta til seg all den gode stemningen. Her er noen filmtips from all of us (meg) til all of you (dere) som trenger en sofakveld og litt god barnslig, koselig og eller romantisk julestemning.

1. Love Actually
2. Home Alone 2
3. Disneys jul
4. Tre nøtter til askepott (julaften kl. 11.00)
5. Mens du sov
6. Grinchen?

Love Actually har jeg ikke sett enda i år, men den filmen smelter i alle fall mitt hjerte. Det er en diggbar og elskverdig film. Se den snart tenker jeg.

2 comments:

marianne said...

Tru du mej, julekalenderblogg e kje berre piece of cake ass! So tradisjonsrettet e takket være Birger Sivertsens "Norsk Jul"... Uten den hadde ej slete maks:) Håpe ikkje ej kjeda folk i hjel me dinna bloggen no om dagane..:)

Agnetha said...

Overhodet ikke kjedelig :D