December 12, 2009

O glede o jul i stova!

Tidligere år har jeg vært redd for å bruke opp jula før den kommer


Jeg har vært muggen for marsipan på butikken og juleutstilling i butikkene,
jeg har vært frustrert og oppgitt på at handelsnæringen ødelegger for meg! Jeg vil ha jul i desember, for det er DA det er jul. Det er ikke jul før det er jul liksom!!


Jeg har vært surpompen i barnehagen som har skrudd av julemusikk når den har blitt satt på før JEG er klar for det. Samtidig har jeg lyttet på små snutter i skjul hjemme, men det er det tross alt bare jeg som vet. Dessuten er det bare nok til å bli litt erta opp i små doser, til å glede seg litt til julen kommer.


I år har jeg ny taktikk. Jeg jobber med ei dame fra Irland, som ikke kan skjønne at vi pynter huset DAGEN før julaften. Ett døgn i forveien, det er jo latterlig sent! Hm, vel, det er jo sånn vi alltid har gjort det da.. vi liker det sånn - tror jeg .. Nei, i år skal jeg prøve noe nytt!! Jeg skal guffe på med jul og mere jul, la det strømme fra høyttalere, tv og i lukter og smaker! Pepperkaker er bakt i to runder, vi har juletre og pynt fremme, alle julegavene er klare pakket inn (bortimot) og jeg har latt barna høre "på låven sitter nissen" AKKURAT så mye som de vil (og det er myyye!). Kanskje kroppen trenger tid til å skjønne at nå er det ting som skjer, nå er det jul! Og mitt lille håp i hjertet er at innen julekvelden skal jeg kjenne julen i kroppen på en helt ny måte - så jeg har bare en ting å si:

LA DET BLI JUL

3 comments:

Fran said...

Får jeg også lov å pynte FØR lille julaften i år?

M said...

Fran er egentlig M, altså. Glemte meg et øyeblikk.

Agnetha said...

Ja, det må du vel få lov til, du er jo snart 49 år og stor jente.. HAHA!