January 20, 2006

Kong Vinter


Alle snakker om kong vinter om dagen. I alle fall her i Tønsberg. Det er ikke så innmari rart... nå har det snødd hele dagen og hele natten hver dag i flere dager. Det blir en del snø av sånt asså. Da jeg kjørte hjem i går kveld, var det nesten sånn som på bildet. I alle fall der hvor traktorene har samla opp snøen. Byen vår er full av snø! Så innmari opp etter øra full av snø! Det er kjempefint, og plutselig er alle på mystisk vis perlevenner. Alle hjelper alle. Noen er bare sære og måker en liten sti ut fra sin dør, men lar naboen gjøre sitt ved døren rett ved siden av. Mens andre måker opp for flere. I det store og det hele kryr byen av folk med skyffel, spade, snøfreser eller traktor som forsøker å flytte snø til et mer passende sted. Det stedet fins ikke. Mens folk fortsetter å lete etter et passende sted går jeg rundt som en eskimo. Jeg kler på meg så mye jeg kan greie og i det ene øyeblikket syns jeg alt er vakkert, mens i det neste syns jeg hele snøen kan dra sin kos. Det pisker i ansiktet og blåser iskald vind. Men det er vakkert ute.

Jeg jobber sammen med en fra Somalia som kom hutrende inn for å hente seg arbeidstøy i går. Han gned seg godt i det sorte fjeset og rista på krøllene så dråpene føyk. Så oppdaget han meg som stod og smilte. "SNÅ! DET ar alfor myje snå!! Jai fryserr"
Jeg kunne ikke annet enn å le, og si at jeg syns det var fint og koselig, hvorpå han svarte:
"KOSELY??" "SNÅ?" Før han lo og rista lenge og vel på hue.

Jeg avslutter dagens notis med å gi VKT (vestfold kollektivtrafikk) et vennlig klapp på skuldra. Takkskarruha! Snø og såpeglatte veier, men allikkavæl er'u klar med bussen min te rette tia feri med kjetting på, det kallær jæ sørviss!

GO hælj!

1 comment:

Anonymous said...

Det var lite kommentarer her, så jeg får legge inn en.
ÅÅÅÅÅÅÅ, det er så fint med snå!
Nå er det blitt mildere igjen, og jeg blir rett og slett passe irritert hvis snøen blir borte nå.
Vi er jo igang med skigåing, og det vil vi gjerne fortsette med.