May 23, 2006

Voksen?


Nå går det fort. Det raser. Jeg sparket i gang en liten snøball ved å søke på noen jobber i Oslo. Nå ruller den lille snøballen og blir stadig større mens jeg prøver beholde roen. Fast jobb, 100% stilling som pedagogisk leder i en studentbarnehage på Blindern i Oslo er i boks. Kontrakten blir sendt til meg om noen dager og jeg skal finne meg sted og bo. Årslønn, lønnstrinn, ansvar og lån er ord som svirrer oppi det knertlille hue mitt om dagen. Jeg er smartere enn jeg tror, sier jeg til meg selv. Det er kjent overlevelsesstrategi i hele "bli-voksen" prosessen. Om noen måneder sitter jeg med ansvaret for at en avdeling med stort sett nye barn skal gå på skinner som styreren sa det. Ja, klart jeg skal greie det. Det er bare det at hjernen min kommer til å bruke litt tid på å omstille seg. Det blir mye å tenke på. Veldig mye. Å bli voksen handler om å gi seg selv flere utfordringer enn man har lyst på. Jo eldre man blir jo mer vet man om det å ta en utfordring tror jeg. Jeg kan ikke få gjort stort annet enn mitt beste, så får vi håpe det er bortimot bra nok. Det skal bli artig også. Få litt ansvar. Være viktig for andre.

Til alle dere der ute som lurer på det (altfor mange): Førskolelærerjobben er en viktig jobb som har betydning for mange andres liv. I mange sammenhenger tar vi livsviktige avgjørelser i forhold til barns liv. Vi fortjener høyere lønn, større anerkjennelse og mer respekt! En barnehage er ikke til for barnepass kun. Den har en faglig plattform og det er nødvendig for at barnehagen på best mulig måte kan ta vare på barna og gi dem de beste mulighetene. Jeg sitter og krysser fingra for at Laila Dåvøy skal finne akkurat min blogg. Ellers så må kanskje jeg finne henne. OK, nok om det. Jeg brenner bare litt for dette her lissom. Blir fort revet med. Sorry ass.

Jeg setter volvo, labrador, sofa fra Ikea og enebolig på hold mens jeg rusjer inn i de voksnes rekker. Sånn føles det i alle fall for meg. Spør meg igjen om et halvt år, så skal vi se.

7 comments:

Thomas said...

Syke greier ;) Jeg har 3 år igjen med "bekymringsløst" studentliv, jeg!

Hva er startlønna, forresten?

Thomas said...

Forresten...her er en blogpost som er ganske så relatert til din utdannelse :)
http://www.blogging.no/blog.php/mettwang/post/11947

Agnetha said...

Startlønna mi er på 178.000 kr. Det er jeg i grunn ganske fornøyd med :) Ja, det er litt sykt..jeg må stadig klype meg sjøl i armen.

Takk for linken, oppløftende. Jeg har hørt det før, for å si det sånn og ingen videre kommentar:)

Anonymous said...

Nå har jeg fulgt med på Reisebloggen til deg og Marianne siden dagen dere dro..så jeg klarer liksom ikke å slutte med å følge med deg :)
Kjekt å høre at du har fått jobb, det blir peace of cake, etter både hanglider flyging, og bro hopping (sykt sykt sykt)
Du er virkelig en jatte trevlig tjei..selv om jeg ikke har møtt deg SÅ mange ganger:)
hilsen meg

Agnetha said...

Å! Så koselig!! :) det var hyggelig å høre fra deg! Du er jo supermamman, da!! Jeg gruegleder meg til jobb..blir saker. Mer skummelt enn hanggliding..tro det eller ei! :) jo fler som følger med jo hyggeligere! Følger med på bloggen din også med jevne mellomrom!
Håper du har en fin forsommer-sommer!

Anonymous said...

178000?

Agnetha said...

278000 :)