September 7, 2006

Høstvibbær


Oslohimmelen er lyseblå og rosa utenfor vinduet mitt. Bussene går i fast trafikk og cafelivet er på sitt mest torsdagsmyldrende. Dette er dagen for å gå ut med studenter og studiner, ta en øl eller fler, kaffe eller fler osv. Det har også vært dagen for å kjenne gode lukter i Oslo by (faktisk). Det lukter bråtabrann, epler og høst. Utrolig deilig denne første høstluften (som selvfølgelig kom som julekvelden på kjerringa). Sykle til og fra jobb og faktisk ha litt rød nese når man kommer fram. Det er herlig og godt!

Det har gått noen uker siden sist jeg blogget pga internett. Jeg har lånt en pc nå og benytter derfor sjansen, selv om det ikke er så lett å blogge på "kommando". Det har jo vært minst 20 ideer til hva jeg kan blogge om, men man må ta det når ideen er fersk. Derfor har det lett for å bli litt "hva driver jeg med om dagen"-type blogging når jeg først setter meg ned. Nok om DET.

Høsten har kommet for å bli, selv om sola fortsatt varmer. Jeg har jobbet i Eilert Sundt Studentbarnehage i over en måned og begynner å få dreisen på saker og ting. Allerede har jeg oppnådd flere mål jeg satte meg. Det er ingenting som slår følelsen av å oppnå noe man har satt seg som mål. Mitt første mål var at barna på avdelinga mi skulle slutte å være skrikende, knallrøde, livredde unger og heller bli glade barn som lekte med hverandre. Og, ja, jeg er godt igang assa. Ikke verst! Godt å oppdage at man har noe å komme med!

Jeg vil herved drepe enhver myte om at Oslo er upersonlig.(for de som kjenner noen) Det er bare kjempe å bo i en by hvor man finner så mange rare kafeer og restauranter og nasjonaliteter. Jeg er mer redd om kvelden, men hvem ville ikke vært det når det er tre eller ti SINNSYKE mannfolk i denne byen som går rundt og ødelegger for alle jenter som skal gå hjem med å være PREMIEidioter (jfr. voldtekter i sommer). Forhåpentligvis frister ikke den type forbrytelse like mye når skrukken får litterann kjølig og crispy høstluft på seg. (ok, den var drøy, men nødvendig). seriøst lissom.

Jeg har hatt masse foreldresamtaler og noen medarbeidersamtaler + møte. Det er rart å "være voksen" når man er ung. Men overraskende lett også.

Dagen min har vart helt til nå på jobb, med personalmøte etter jobb. Nå skal jeg bare lage litt månedsplan og et skriv til foreldre før jeg kanskje ser litt på tv. Hverdagen forandrer seg med 100% fast stilling som avdelingsleder. Og det var selvfølgelig HELT annerledes enn jeg trudde det skulle være. LITT lettere. Utfordrende hver dag. Personalgruppen i den 6-avdelings barnehagen er fantastisk og skal ha mye av æren. Kanke klage på lønna heller. Det er ikke ofte jeg har hatt saltpølse, gulost OG brunost samtidig i kjøleskapet, ferr å si det sånn.

Neste månedslønn må vel blant annet gå til termodress. Jeg vil ha en som er rosa. Det må da finnes noe annet enn tradisjonell rød og blå? Kanskje jeg får sjekke neste nytt og nyttig katalog.

A.

2 comments:

Anonymous said...

Mamman din er stolt av deg! Jeg er så glad for at du liker deg i Oslo, og at du har råd til å ha flere slag pålegg i kjøleskapet på en gang.

Randi og Henrik said...

Heisann!! Kjekt å høyre at det går supert i oslo! Storkosa meg eg og..vi e jammen voksne og flinke! Håpe eg ser deg i oslo om litt over ei veke!! Stor klem te deg!!