January 10, 2007

Et hverdagsglimt...

Jeg sitter på cafe i Oslo. På St. Hans haugen for å være presis. Oslo er en definitiv cafeby. Her er spedbarn født med en kaffe latte i den ene handa og en dobbel espresso i den andre. Det første ordet er "barista". De unge stolte foreldrene har skapt seg en urban unge som de såvidt har tid til.

nesten.
Jeg sitter som sagt på cafe. Klokka er rundt halv fire på en vanlig hverdag og det er ganske fullt på cafeen. Folk er i livlig prat med hverandre, også en familie på fem. Mor og far er rundt 30 år og har 3 barn på rundt regna 4, 5 og 6 år. Omtrent. Barna har blitt hentet i barnehagen TIDLIG idag, og foreldrene skal ha litt kvalitetstid med barna på cafe. Ungene er i hundre og så og si umulig å holde styr på... To gutter og ei jente, og jenta løper rundt der inne uten sko. Far bestiller ved disken og mor prøver febrilsk å samle ungene på ett sted. Det ender i en kjent replikk: "Kom og sett dere her nå, mamma har en overaskelse til dere, men da må dere sitte her. Barna kommer nølende til og blir servert en kjærlighet på pinne hver. (gi dem sukker, da roer dem seg vøtt). De sitter ganske stille og spiser på disse kjærlighetene mens mamma og pappa drikker de fancy kaffedrikkene sine.
Far: "Lurer dere på hva pappa drikker da?" (EH...nei.)
Far: "Trine, du vet hva pappa har i koppen sin!?"
Trine: "Ekspresso"
Far (med en bedrevitende stemme som man vanligvis bruker til folk man vet man kan brife ovenfor: "Nei. Eller altså.. jo. Det ER jo espresso i kaffen min, kan man si, men det er en kaffe latte"
Barna bryr seg midt på ryggen om det er en kaffe latte!!!?? Hva i heite huleste er det du snakker med ungene dine om?
Noen vil sikkert si at jeg overdriver. Men ærlig talt. Er dette noe som ungene interesserer seg for? Og hvordan er det mulig at en far med tre barn i den alderen enda ikke har lært seg hva unger bryr seg om og ikke.
Jeg tillater meg å overdrive, takk.
Ps. Alle sammen, i julekalendern fikk jeg den mentos'en som hadde alle de rosa mentosene i seg. Så, dere kan fortsette å vente dere mye gult og orange.

5 comments:

Anonymous said...

Ah.. Den moderne far! Jobb, jobb, jobb og kanskje litt familie. Det der var sikkert hans eneste ledige time denne uka som han kunne tilbringe med barna. Og hva gjør vi da? Jo vi tar de med til en kaffebar og lærer de forskjellen på Lattè og Espresso :P Jadda...

Anonymous said...

Kafèbesøk er kanskje ikke det beste man kan ta med barn på. Du husker vel at vi var på kafè ganske ofte på lørdager sammen med andre voksne og barn? Men, den gangen drakk vi vel bare vanlig kaffe, tror jeg. Dermed slapp du at vi prøvde å forklare forskjellen på alle kaffetypene. Flaks!

marianne said...

Jeez... Dagens unga kjeme til å verte heilt rammeskeive. Seriøst...

Anonymous said...

Jeg sitter faktisk med SJU ruller med BARE rosa mentoser her i Indonesia. HAH!

Agnetha said...

Jammen, jeg fikk en som det skulle være andre farger i også! HAh!