October 10, 2005

The good old days


Jeg har en forkjærlighet for den tiden da man filmet i sort hvitt, tiden da alt var så lidenskapelig og intenst. Både musikken, kjærligheten og sepe-reklamene. Instruksjoner for hvordan kvinnene skulle forbli skjønne ble delt ut maskinskrevet på papir.

..."Det er viktig for en kvinne å vaske sitt hår med sepe minst en gang i uken. Kun slik kan det beholde sin glans og sin styrke".

Jeg elsker å drømme meg tilbake i tid. Jeg har en cd som jeg har kjøpt brukt i en liten butikk i Århus, Danmark. Frank Sinatra. Knitrete og brukt, men ikke ødelagt. Når jeg hører på den cd'en så tenker jeg meg at jeg har soverom rett over gaten for en nattklubb i gamledagers New York. Nattklubben ligger i en svakt opplyst og røkebelagt kjeller og året er 1964. Det er august og sent på kvelden. Folk er i skikkelig godt gammeldags festhumør. Drinkene sitter løst og damene sjarmeres i senk av dresskledde menn en etter en. Herlig.

Mange ganger kunne jeg ønske jeg kunne leve på den tiden. Så tenker jeg at det sikkert var mye som var vanskelig også. Stående på avstand virker det som en fabelaktig tid. I mitt hode vil jeg fortsatt se det for meg som en tid da man gikk med pene klær mer enn en gang i uka. Sånn som det er nå. Lørdag er det fest. DA pynter man seg. Tenk å kunne pynte seg litt oftere, sånn ordentlig! Med kjole. Siden jeg først er inne på dette med å pynte seg, kan jeg også avsløre at jeg alltid har hatt en drøm om å få delta i et barokk-ball. Med tilhørende kjole og parykk. Hadde vært mildt sagt amusing...!

Just one look at you
My heart grew tipsy in me
You and you alone
Bring out the Gypsy in me
I love all the many charms about you
Above all, I want these arms about you
Frank Sinatra (1915-1998)
Jeg bare sier det. Hadde en mann sagt dette eller lignende til meg... Første. Andre. Tredje gang. SOLGT!
Nå får dere unnskylde meg. Jeg har en date med senga, drømmen og Franker'n på stereoen.
God natt alle sammen!
[Agnetha]

2 comments:

Anonymous said...

Husker godt den tiden der, gitt.....

marianne said...

Vårt nye temas på tur: cocktails around the world.. Sikkert fælt få dresskledde menn å møte på av backpackerne, men vi kan da håpe?!

Cheers, darlin';) Yeees, darlin'